Ex-alcoholisten moeten proberen vrienden te vinden in een andere omgeving

Ex-alcoholisten moeten proberen vrienden te vinden in een andere omgeving

Zoek een peetvader of sponsor om u te helpen begeleiden met stoppen met drinken

Een belangrijk onderdeel van het proces dat moet leiden tot stoppen met drinken, is het vinden van steun om dat doel te bereiken. Die steun zal u niet vinden in het café waar u vroeger kind aan huis was. Uw vrienden aldaar drinken nog steeds en zullen er mogelijk problemen van maken dat u niet langer één van hen bent. Voor niet-sociale drinkers is het probleem mogelijk nog moeilijker, want ze zijn gewend geweest altijd op hun eentje met drank te vertoeven.

Ex-alcoholisten moeten proberen vrienden te vinden in een andere omgeving. In eerste instantie kan dat een zelfhulpgroep zijn, al dan niet in het kader van de Anonieme Alcoholisten of AA. Maar uiteindelijk zal u ook in het gewone leven behoefte blijven hebben aan steun. Een therapeut of dokter kan u helpen om vrienden te leren maken zonder te drinken. Opgelet, dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Zoek een peetvader of sponsor om u te helpen begeleiden met stoppen met drinken. Daarmee bedoelen we natuurlijk geen geldschieter, maar wel iemand die bereid is om een eind met u mee te gaan in het ontwenningsproces. Die iemand is meestal een man of vrouw die zelf alcoholproblemen heeft gehad en die dus het klappen van de zweep kent. Zijn of haar advies kan u een aardig eind op weg helpen om nuchter te blijven.

Syndicatie