Hoe overtuig ik iemand dat hij of zij alcoholist is?

Hoe overtuig ik iemand dat hij of zij alcoholist is?

Een alcoholist zal tot het uiterste vechten om alcohol te kunnen blijven drinken

Het probleem is algemeen bekend: meestal heeft een alcoholist pas als laatste door dat er iets aan de hand is. De omgeving ziet de situatie alsmaar verergeren, maar voor de man of vrouw in kwestie is er eigenlijk niets aan de hand. Akkoord, af en toe wordt het alcoholgebruik overdreven. We zingen de kater dan uit en zien vervolgens wel hoe het verder loopt.

Op die manier wordt het probleem uiteindelijk voor zich uit geschoven en blijft een oplossing ver weg. Hoe overtuig ik iemand dat hij of zij alcoholist is?, is dan ook een veelgestelde vraag. Helaas kunnen we op deze vraag geen pasklaar antwoord geven. Wanneer de alcoholist in de put zit, zal hij misschien wel toegeven dat er een probleem is. Een dag later kan dit probleem echter al lang weer vergeten zijn.

Tot op het laatste moment zal een verstokte drinker zeggen dat hij of zij de zaak onder controle heeft. Bovendien is dit geen praat voor de vaak, de man of vrouw in kwestie zal inderdaad geloven dat dit zo is. Want wat is het probleem? Een alcoholist zal tot het uiterste vechten om alcohol te kunnen blijven drinken. Het alternatief, een leven zonder drank, is namelijk moeilijk voorstelbaar.

Syndicatie