Tips voor meer lichaamsbeweging bij fibromyalgie patiënten

Tips voor meer lichaamsbeweging bij fibromyalgie patiënten

Ga als fibromyalgie patiënt stapsgewijs te werk bij het opstellen van een plan voor te gaan sporten

Het belangrijkste risico dat fibromyalgie patiënten lopen bij het sporten of bij andere vormen van lichaamsbeweging, is dat ze zich gaan kwetsen of dat de pijnen opnieuw de kop gaan opsteken. Daarom moeten mensen die met deze aandoening af te rekenen hebben een aantal regels goed in acht nemen. Wie zich daar aan houdt, zal zich zonder veel problemen in beweging kunnen zetten.

Tips voor meer lichaamsbeweging bij fibromyalgie patiënten kunnen zeer divers zijn. Het beste advies dat we u kunnen geven is om te sporten op dat moment van de dag dat het uzelf het beste uitkomt. Voor de meeste mensen die aan deze aandoening lijden, is dat tussen 10 en 15 uur. Voor of na dat tijdstip kan de vermoeidheid toeslaan. Het kan echter best zijn dat andere tijdstippen van de dag beter geschikt zijn.

Ga als fibromyalgie patiënt stapsgewijs te werk bij het opstellen van een plan voor te gaan sporten. Het heeft weinig of geen zin om te hard van stapel te lopen, het lichaam zal daar gegarandeerd negatief op reageren. Wie zijn inspanningen op het gebied van sport en/of lichaamsbeweging stapsgewijs opbouwt, zal er veel meer genoegen aan beleven.