Kan het lidmaatschap van de Anonieme Alcoholisten mij helpen om te stoppen met drinken?

Kan het lidmaatschap van de Anonieme Alcoholisten mij helpen om te stoppen met drinken?

Probeer op voorhand al rekening te houden met een hervallen

Wie gestopt is met drinken wegens alcoholproblemen, loopt steeds het gevaar om te herbeginnen. Het kan jaren goed gegaan zijn, om plots om een of andere reden opnieuw fout te worden. Hou er altijd rekening mee dat maar heel weinig alcoholisten er al vanaf de eerste keer in slagen om te stoppen met drinken. Daarom is het zaak om zo goed mogelijk voorbereid aan het ontwenningsproces te beginnen.

Kan het lidmaatschap van de Anonieme Alcoholisten mij helpen om te stoppen met drinken? Dat kan inderdaad, want je bevindt je daar in een omgeving van mensen die allen ervaring hebben met alcoholmisbruik. Op de eerste plaats mag men van de AA steun verwachten, maar daarnaast zal men er ook allerlei tips geven die kunnen helpen om te stoppen met drinken.

Er zijn een aantal dingen waar iemand die wil stoppen met drinken rekening mee moet houden. Probeer op voorhand bijvoorbeeld al rekening te houden met een hervallen, maar in dat geval is het belangrijk om uit te zoeken waarom precies je bent hervallen. Met die wetenschap op zak, zal je in ieder geval een stuk verder staan. Hervallen betekent niet dat de behandeling is mislukt, het wil alleen maar zeggen dat je nog altijd niet gewezen bent.

Syndicatie