Oplossing voor probleemdrinkers is afhankelijk van persoon tot persoon

Oplossing voor probleemdrinkers is afhankelijk van persoon tot persoon

Geslacht, leeftijd, medische problemen, familiegeschiedenis, leefgewoonten enzovoort spelen een rol

De wetenschap heeft al veel aandacht besteed aan alcohol en alle problemen die daarmee samenhangen. Al die studies hebben echter nog niet geleid tot een oplossing van bijvoorbeeld het probleem hoe men alcoholici met het meeste kans op succes kan doen ontwennen. Wat bij de één lukt, heeft bij de ander geen succes. Een duidelijke lijn valt er dus niet op te trekken.

Een eventuele oplossing voor probleemdrinkers is dus afhankelijk van persoon tot persoon. Arthur Klatksy, dokter en onderzoeker bij Kaiser Permanente, heeft verschillende studies over dit onderwerp gepubliceerd. Ook de manier waarop een verslaving moet worden aangepakt, verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen zullen de rest van hun leven geen druppel meer mogen drinken, anderen is dit wel toegestaan. 

Geslacht, leeftijd, medische problemen, familiegeschiedenis, leefgewoonten enzovoort spelen alleen een belangrijke rol bij alcoholproblemen. Het is zwart op wit bewezen dat iemand met een vader alcoholicus een grote kans heeft om hetzelfde lot te ondergaan. Maar voor hetzelfde geld dringt hij of zij helemaal niet. Vaste richtlijnen hieromtrent bestaan er dus niet.

Syndicatie