Afkeer van het eigen lichaam kan leiden tot eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort

Afkeer van het eigen lichaam kan leiden tot eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort

Meisjes willen op steeds jongere leeftijd beginnen te vermageren met eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort tot gevolg

Veel meisjes – bij jongens komt het fenomeen veel minder voor – zijn niet tevreden over het eigen lichaam, ze koesteren er bijna een fysieke afkeer voor. Dat heeft onder andere gevolg dat ze niet meer kunnen genieten van eten, met als gevolg dat ze minder gaan eten. Het gevolg ligt voor de hand: eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort. Schuldgevoelens wanneer er toch wordt gegeten, maken het leven niet meer prettig. Daarom wordt er gekozen om maar niet te eten.

Uiteindelijk kan de affkeer van het eigen lichaam dus leiden tot eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa en nog meer complexe aandoeningen. Er onstaat met andere woorden een duidelijke correlatie tussen het eigen lichaam en voedsel. Het komt er op aan om deze correlatie te doorbreken, in die zin dat de meisjes of vrouwen het eigen lichaam weer appreciëren zoals het daadwerkelijk is.

Meisjes willen op steeds jongere leeftijd beginnen te vermageren met eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort tot gevolg. De drang tot vermageren is uiteraard niet gezond, want ons lichaam heeft brandstof nodig. Wanneer die brandstof ontbreekt, gaat het lichaam verzwakken met onder andere ziekten als mogelijk gevolg. Toch blijkt dat 42% van de jonge tienermeisjes niet tevreden is met het eigen lichaam en daar via een dieet iets probeert aan te doen. 

Syndicatie