Appelcider en azijn kunnen helpen om gewicht te doen verliezen

Appelcider en azijn kunnen helpen om gewicht te doen verliezen

Sommige vormen van azijn remmen de eetlust af

Echt wetenschappelijke bewijzen zijn er niet voor, maar algemeen wordt aangenomen dat appelcider en azijn in de medische wereld een rol kunnen vervullen. Appelcider zou andere een positief effect kunnen hebben bij de bestrijding van een aantal veelvoorkomende aandoeningen. Maar ook voor mensen die een dieet volgen, kunnen gebaat zijn bij het regelmatig drinken van appelcider.

Sommige vormen van azijn, waaronder dus appelcider, remmen de eetlust af. Ze geven een vol gevoel aan de maag, waardoor het hongergevoel deels verdwijnt. De consument(e) van appelcider (of andere vormen van azijn) zal bij de maaltijd dus minder voedsel tot zich nemen. Wanneer deze procedure regelmatig wordt herhaald, kan dit leiden tot een aanzienlijk gewichtsverlies.

In welke dosissen moeten appelcider of azijn geconsumeerd worden om een gewichtsafname te bereiken? Bij gebrek aan wetenschappelijke bewijzen, valt daar weinig zinnigs over te zeggen. Algemeen wordt aangenomen dat twee theelepeltjes per dag, gemengd met water of jus d’orange, een voldoende dosis vormen. Overigens is appelcider ook in poedervorm verkrijgbaar. Hou rekening met de zure smaak van appelcider in vloeibare vorm, dus vergeet nooit om te verdunnen. Wie dat niet doet, kan maagproblemen krijgen.

Syndicatie