Armoede gaat vaak gepaard met zwaarlijvigheid

Armoede gaat vaak gepaard met zwaarlijvigheid

Lagere bevolkingscategorieën eten vaak minder gezond dan meer welvarende mensen

De afgelopen jaren is er in de medische wereld heel wat aandacht besteed aan zwaarlijvigheid en aan de oorzaken van dat overgewicht. Meer kilo’s heeft uiteraard op de eerste plaats te maken met de voedingsgewoonten, gekoppeld aan de manier waarop we bewegen. Onvoldoende lichaamsbeweging kan de kilo’s snel weer doen aantikken. Opvallend is wel dat dikkere mensen soms gecatalogiseerd kunnen worden.

Armoede gaat vaak gepaard met zwaarlijvigheid, zo blijkt uit een studie uitgevoerd aan een Britse universiteit. Laurence Gruer, hoofd researcher en directeur public health science bij de NHS Health Scotland in Glasgow, heeft rond dit thema uitgebreid onderzoek gedaan. Naar zijn mening is voor de band tussen armoede en kilo’s een duidelijke verklaring voor handen.

Lagere bevolkingscategorieën eten vaak minder gezond dan meer welvarende mensen. Wie weinig geld heeft, zal bijvoorbeeld noodgedwongen meer fast food eten. Bovendien zal de voeding van armere mensen minder evenwichtig zijn, met bijvoorbeeld minder groenten en fruit. Op die manier zal het duidelijk zijn dat de kilo’s sneller aantikken bij armere mensen.

Syndicatie