Behandeling van boulemie of andere eetstoornissen moet volgens een strikt schema gebeuren

Behandeling van boulemie of andere eetstoornissen moet volgens een strikt schema gebeuren

Interdisciplinaire samenwerking is erg belangrijk bij de behandeling van boulemie (vraatzucht) of andere eetstoornissen

Boulemie of vraatzucht behandelen is niet zo eenvoudig, hoewel er ondertussen toch heel wat specialisten zijn die veel ervaring met de aandoening hebben. Hetzelfde geldt bovendien voor Anorexia Nervosa en andere eetstoornissen. De behandeling van boulemie of andere eetstoornissen moet volgens een strikt schema gebeuren, zoniet zijn de kansen op slagen eerder gering.

Interdisciplinaire samenwerking is bovendien erg belangrijk bij de behandeling van boulemie (vraatzucht) of andere eetstoornissen. Dat betekent dat therapeuten, dieetspecialisten, dokters enzovoort nauw zullen moeten samenwerken om enige kansen op succes te garanderen. Dat gebeurt trouwens in het groeiende aantal instellingen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van dit soort aandoeningen, die overigens steeds talrijker voorkomen. Wanneer iedereen op dezelfde golflengte zit, zullen de kansen op succes alleszins groter zijn.

De behandeling van boulemie (vraatzucht) of andere eetstoornissen kan echter succesvol zijn, laat daar geen misverstanden over bestaan. Het komt er op aan om de (eet)gewoonten van de patiënten te doen veranderen. Daarom is het belangrijk dat voor de aanvang van de behandeling het gedrag van de patiënten nauwlettend wordt geanalyseerd. Die patiënten moeten bovendien bereid zijn om te luisteren naar de gegeven adviezen.

Syndicatie