Bij matige consumptie zijn eieren een onmisbaar onderdeel van onze voeding

Bij matige consumptie zijn eieren een onmisbaar onderdeel van onze voeding

Geef uiteraard de voorkeur aan eieren van scharrelkippen

Hoe eet ik zo gezond mogelijk?, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tegenwoordig is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien, want we worden in de warenhuizen bedolven onder een aanbod van tienduizenden producten. De voedselproducenten hebben handig ingegrepen op de trend naar een gezondere voeding. Wanneer we de etiketten mogen geloven, is alles en nog wat gezond. Wat natuurlijk helemaal niet het geval is.

Maar er stellen zich nog meer problemen. Sommige wetenschappers verklaren dat organische voedingsproducten de beste zijn, anderen zijn het daar dan weer niet mee eens. De Amerikaanse auteur Maria Rodale maakt in haar boek Organic Manifesto korte metten met een aantal misverstanden omtrent organische voeding. Een aantal producten zijn daadwerkelijk gezond en horen in elk dieet thuis. We zetten in een aantal afleveringen een aantal van die producten even op een rijtje. Sommige van die producten helpen de consument om meer vet te verbruiken, terwijl ze bovendien ook nog eens goed zijn voor milieu.

Bij matige consumptie zijn eieren een onmisbaar onderdeel van onze voeding. Geef uiteraard de voorkeur aan eieren van scharrelkippen, die bij wijze van spreken in de vrije natuur hebben rondgelopen. Te gulle consumptie van eieren valt echter af te raden, onder andere vanwege de cholesterol en vanwege de lever. Hou er ook rekening mee dat eieren in heel wat andere gerechten aanwezig zijn.

De belangrijkste stoffen in een groot ei zijn:

70 calorieën
6 gram proteïne
0 gram koolhydraten
4 gram vet

 

Syndicatie