Een ongezond dieet kan meer kwaad dan goed doen

Een ongezond dieet kan meer kwaad dan goed doen

Het resultaat van een ongezond dieet is vaak gewichtstoename in plaats van –afname

Veel mensen stippelen tegenwoordig op eigen houtje een dieet uit, meestal met de bedoeling om zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Een ongezond dieet – in medische termen wordt nogal eens over een jo-jo dieet gesproken - kan echter meer kwaad dan goed doen. Daarom het dringend advies om niet zomaar een dieet te volgen, maar eerst steeds overleg plegen met één of meer specialisten.

Het resultaat van een ongezond dieet is vaak gewichtstoename in plaats van –afname en de reden daarvoor ligt eigenlijk voor de hand. Het overslaan van maaltijden of het bewust heel weinig eten kan vaak tot een overreactie leiden. Vaak raakt de man of vrouw in kwestie het hoofd kwijt en volgt er na een aantal dagen van diëten plots een golf van vraatzucht. De gevolgen liggen voor de hand: de kilo’s komen zo toegevlogen en alle voordien geleverde inspanningen waren voor niets.

Zo wordt meteen duidelijk waarom specialisten nogal eens over een jo-jo dieet spreken. Zo’n dieet slingert heen en weer tussen te veel en te weinig eten, met als uiteindelijk resultaat extra gewicht. Bovendien heeft de medische wetenschap overduidelijk aangetoond dat een jo-jo dieet veel slechter is voor de gezondheid dan het moeten meesleuren van een paar kilo’s aan overgewicht. Of met andere woorden: een jo-jo dieet moet ten alle prijze worden afgeraden.

Syndicatie