Alcohol, marihuana, LSD, paddo’s enzovoort kunnen psychotisch gedrag uitlokken

Alcohol, marihuana, LSD, paddo’s enzovoort kunnen psychotisch gedrag uitlokken

Overdreven gebruik van alcohol en drugs kan mentale storingen veroorzaken

Het zal duidelijke zijn dat alcohol en drugs slecht zijn voor de psychische gezondheidssituatie. Alcohol, marihuana, LSD, paddo’s enzovoort kunnen psychotisch gedrag uitlokken. Opgelet, dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Het meest kwetsbaar zijn mensen die al van nature aanleg hebben voor psychoses. De hierboven vermelde genotsmiddelen kunnen hen over een bepaalde grens duwen, met alle gevolgen van dien.

Het overdreven gebruik van alcohol en drugs (marihuana, LSD, paddo’s enzovoort) kan dus mentale storingen veroorzaken. In geval van zware drinkers kan na verloop van tijd paranoia optreden, maar ook andere vormen van psychische afwijkingen. Die zijn eigenlijk al latent aanwezig, maar worden door de consumptie van grote hoeveelheden bier, wijn of gedistilleerd alleen maar zichtbaar. Alcoholverslaving gaat dan ook vaak gepaard met een breed gamma van psychische afwijkingen.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor marihuana en hasjiesj. Bovendien geldt vaak dat zware gebruikers fanatiek godsdienstige overtuigingen gaan aanhangen. Ze zullen dat met hetzelfde fanatisme doen als ze eerder drugs gebruikten. In het geval van LSD en psyllocibine (paddo’s) is er nog een bijkomend probleem in de vorm van flash backs. De werkzame stof van deze drug wordt opgeslagen in het ruggenmerg en kan de gebruiker plots in een nieuwe roes brengen.