Eetstoornissen: een suikervrij dieet kan eetlust bij boulemie patiënten afremmen

Eetstoornissen: een suikervrij dieet kan eetlust bij boulemie patiënten afremmen

Alcohol, cafeïne, zout, sommige kleurstoffen kunnen boulemie patiënten meer doen eten

Eetstoornissen zijn een typisch probleem voor onze moderne maatschappij, ze kunnen in het ergste geval aanleiding geven tot aandoeningen als boulemie of vraatzucht. Er zijn verschillende manieren waarop eetstoornissen aangepakt kunnen worden, maar uiteraard zijn er een aantal producten waar zeer voorzichtig mee moet worden omgesprongen.

Alcohol, cafeïne, zout, sommige kleurstoffen kunnen boulemie patiënten bijvoorbeeld meer doen eten. Deze uitspraak mag echter niet veralgemeend worden, steeds moet geval per geval bekeken worden. Wie graag een avondje gaat stappen, zal echter zelf hebben vastgesteld dat het nuttigen van een aantal biertjes de honger aanscherpt. Koffie en thee gelden meestal als eetlustremmers – en zouden dus een positief effect hebben op eetstoornissen – maar ook dat geldt niet altijd en overal.

Een suikervrij dieet kan anderzijds de eetlust bij boulemie patiënten afremmen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. We raden echter ten stelligste af om zo’n dieet zelf op te stellen, neem steeds een specialist ter zake onder de arm. Roken geldt eveneens als een eetlustremmer, maar het zal duidelijk zijn dat we hier niet gaan pleiten om voor het starten met roken. Sigaretten enzovoort zijn eveneens schadelijk voor de bevolking, zoals iedereen weet.