Groenten en fruit uit blik bevatten minder bètacaroteen

Groenten en fruit uit blik bevatten minder bètacaroteen

Wat zijn de belangrijkste bronnen van bètacaroteen?

Wat zijn de belangrijkste bronnen van bètacaroteen? Dat zijn groenten en fruit, zoals ook door de American Heart Association wordt aangegeven. Groeten en fruit bevatten daarnaast ook nog andere anti-oxidanten, zodat we moeilijk te veel er van kunnen eten. Iedereen is het er in de medische wereld wel over eens dat groenten en fruit zonder meer gezond zijn.

De American Heart Association geeft als belangrijkste bronnen van bètacaroteen een ganse serie groenten en fruit. De belangrijkste bronnen zijn onder andere wortels, die een speciale vermelding verdienen, aardappelen, spinazie enzovoort wat de groenten betreft. Ook verschillende soorten fruit komen in aanmerking, waaronder bijvoorbeeld ook abrikozen.

De American Heart Association geeft als tip nog mee dat verse groenten en fruit de voorrang genieten. Dezelfde producten uit blik hebben een minder hoog gehalte aan bètacaroteen. Hetzelfde geldt overigens voor groenten en fruit die ingevroren in de diepvrieskast worden bewaard. Wie echt gezond wil leven, moet er dus steeds zorg voor dragen dat hij of zij voldoende verse groenten en fruit binnenkrijgt.