Hoe kan Cimzia het leven van reumatoïde artritis (RA) patiënten veraangenamen?

Hoe kan Cimzia het leven van reumatoïde artritis (RA) patiënten veraangenamen?

 
"Patiënten met RA vertonen pijn en zwelling van de gewrichten met stijfheid en vermoeidheid waardoor vele dagelijkse activiteiten moeilijk worden. Soms kost het zelfs veel moeite om uit bed te komen", aldus Roy Fleischmann, MD, Clinical Professor aan het Department of Internal Medicine van het University of Texas Southwestern Medical Center in Dallas.
"Door de goedkeuring van Cimzia® van UCB kan ik mijn patiënten nu een ander alternatief voorstellen in de vorm van een gemakkelijk toe te dienen behandeling die de levenskwaliteit verbetert en structurele letsels vermindert."
 
Eventuele bijwerkingen van Cimzia bij de behandeling van reumatoïde artritis (RA)
 
In de pivotale klinische studies omvatten de gemelde ernstige bijwerkingen infecties waaronder tuberculose en kwaadaardige aandoeningen waaronder lymfoom. De meest frequent gemelde bijwerkingen waren infecties van de bovenste luchtwegen, uitslag en infecties van de urinewegen. Uit een samengevoegde analyse van de veiligheidsgegevens blijkt een lage incidentie van pijn op de injectieplaats (<2%) en een geringe mate van stopzetting van de behandeling wegens bijwerkingen (5%).