Zonnecrème kan inname vitamine D bemoeilijken

Zonnecrème kan inname vitamine D bemoeilijken

Veel vrouwen hebben te weinig vitamine D in hun lichaam

Uit recent onderzoek is gebleken dat er een moeilijk evenwicht bestaat tussen vitamine D, zonnebaden en zonnecrème. Zonnecrème kan de inname van vitamine D bemoeilijken. Veel vrouwen hebben zodoende te weinig vitamine D in hun lichaam en dat kan tot gezondheidsproblemen leiden. Supplementen vitamine D kunnen een oplossing bieden.

Het onderzoek uit de relatie tussen vitamine D, zonnebaden en zonnecrème werd in de Verenigde Staten gevoerd, maar de resultaten er van kunnen zonder enige twijfel ook naar Europa en de rest van de wereld geëxtrapoleerd worden. Blijkt namelijk dat de huid niet of minder goed in staat is om vitamine D op te nemen wanneer ze met zonnecrème is bedekt.

De oplossing ligt voor de hand: vitamine D supplementen kunnen het tekort aan deze noodzakelijk vitamine goedmaken. Uit de studie blijkt dat deze supplementen inderdaad het gehalte aan vitamine D opnieuw op een normaal niveau kunnen brengen. Overigens is nog bijlange niet alles geweten over de verhouding tussen vitamine D en de zon. De kans bestaat dat de wetenschap op dat vlak nog met verrassend nieuws gaat komen.