Eetstoornissen: wat zijn de eerste signalen van eetproblemen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enz.

Eetstoornissen: wat zijn de eerste signalen van eetproblemen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort

Eigenlijk hebben eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort niet met eten maar met het zelfbeeld te maken

Vooral bij jonge meisjes komen eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort steeds vaker voor. Daar zijn verschillende redenen voor, onder andere de vrees om in vergelijking met vriendinnetjes te dik te worden. Uiteindelijk speelt hierbij de concurrentiestrijd om het kunnen verleiden van een zo aantrekkelijk mogelijke man.

Eigenlijk hebben eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort niet met eten maar met het zelfbeeld te maken. Dat is ook de mening van Lynn Grefe, CEO van de Amerikaanse National Eating Disorders Association. Het gaat er op de eerste plaats om hoe iemand over zichzelf voelt. Sommige meisjes gaan zich meer en meer zorgen om hun uiterlijk maken, een proces dat vaak in een stroomversnelling raakt.

Het komt er op aan om de eerste symptomen van dat proces op te merken, want eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort ontstaan veel sneller dan wordt aangenomen. Het is daarom letten op kleine dingen, zoals bijvoorbeeld weinig eten aan tafel, het overslaan van maaltijden, het opnieuw uitbraken van het eten enzovoort. Van de ouders wordt zodoende extra aandacht gevraagd om eetstoornissen in de mate van het mogelijke te voorkomen.

Syndicatie