Halfvolle melk is de gezondste voor menselijke consumptie

Halfvolle melk is de gezondste voor menselijke consumptie

Wetenschap is het nog niet eens over de voor- en de nadelen van melkconsumptie

 Hoe eet ik zo gezond mogelijk?, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tegenwoordig is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien, want we worden in de warenhuizen bedolven onder een aanbod van tienduizenden producten. De voedselproducenten hebben handig ingegrepen op de trend naar een gezondere voeding. Wanneer we de etiketten mogen geloven, is alles en nog wat gezond. Wat natuurlijk helemaal niet het geval is.

 Maar er stellen zich nog meer problemen. Sommige wetenschappers verklaren dat organische voedingsproducten de beste zijn, anderen zijn het daar dan weer niet mee eens. De Amerikaanse auteur Maria Rodale maakt in haar boek Organic Manifesto korte metten met een aantal misverstanden omtrent organische voeding. Een aantal producten zijn daadwerkelijk gezond en horen in elk dieet thuis. We zetten in een aantal afleveringen een aantal van die producten even op een rijtje. Sommige van die producten helpen de consument om meer vet te verbruiken, terwijl ze bovendien ook nog eens goed zijn voor milieu.

Halfvolle melk is de gezondste voor menselijke consumptie, zo blijkt uit wetenschappelijke studies. De wetenschap is het echter nog niet eens over de voor- en de nadelen van melkconsumptie, de tijd van Joris Driepinter (3 glazen melk per dag, dat doet het) en van de Melkbrigade liggen ver achter ons. Volle melk zou bij overdadig gebruik de gezondheid kunnen schaden, hoewel daaromtrent ook nog geen overtuigende bewijzen op tafel liggen.

Welke stoffen bevat een kop melk?
130 calorieën
8 gram proteïne
13 gram koolhydraten
5 gram vet

Syndicatie