Heeft mijn dochter last van eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort?

Heeft mijn dochter last van eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort?

Probeer zo snel mogelijk te reageren wanneer er bij pubers sprake is van een eetstoornissen

Over eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort doen heel wat misverstanden de ronde. Vaak wordt algemeen aangenomen dat deze aandoeningen zich slechts relatief zelden voordoen. Het volgen van een dieet wordt als de gewoonste zaak in de wereld beschouwd, waarbij vaak uit het oog wordt verloren dat zo’n dieet snel kan ontsporen. De problemen kunnen plots opduiken zonder dat de ouders daar bedacht op waren.

Heeft mijn dochter last van eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort? Een vader en/of moeder gaan zich die vraag vaak stellen als het al te laat is. De dochter in kwestie zal namelijk haar eetproblemen zo goed mogelijk proberen te verstoppen. Veel meisjes in de puberleeftijd slagen daar opvallend goed in, ze camoufleren hun gedrag op zo’n manier dat eigenlijk niemand iets in de gaten heeft.

Probeer toch zo snel mogelijk te reageren wanneer er bij pubers sprake is van een eetstoornissen. Een aantal symptomen kunnen wijzen op problemen. We denken daarbij aan veranderingen in het eetgedrag, aan het overdreven gebruik maken van de weegschaal, aan het opduiken van massa’s boeken over dieetgewoonten enzovoort. Er zijn tal van kleine dingen die er op kunnen wijzen dat er sprake is van eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort. Wie meer informatie daarover wil, kan overal op internet terecht. Persoonlijk vinden we http://www.nationaleatingdisorders.org een zeer goed website.

Syndicatie