Het eten van asperges kan ons een gelukkig gevoel geven

Het eten van asperges kan ons een gelukkig gevoel geven

Asperges werkt rechtstreeks in op de neurotransmitters die ons humeur beïnvloeden

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Het eten van asperges kan ons een gelukkig gevoel geven, zo stellen beide auteurs, en dat heeft te maken met de aanwezigheid van de stof tryptofaan in deze groente. Deze stof legt de basis voor de aanmaak van serotonine, één van de stoffen die een belangrijke invloed op ons humeur hebben.

Asperges werkt rechtstreeks in op de neurotransmitters die ons humeur beïnvloeden. Het effect van asperges zou volgens Ramsey en Graham zo sterk zijn dat zelfs mensen die aan depressie lijden zich beter kunnen voelen wanneer ze deze groente hebben gegeten.

Syndicatie