Garnalen en scampi’s helpen ons beenderstelsel versterken

Garnalen en scampi’s helpen ons beenderstelsel versterken

Vitamine B-12 helpt nieuwe cellen aanmaken

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Nogal wat mensen, op de eerste plaats dan vrouwen, hebben op latere leeftijd last van botverlies. Inderdaad, osteoropose is een gevreesde aandoening bij bejaarden. Maar wie op zijn voeding let, kan al in een vroeger stadium van zijn of haar leven beletten te veel last te hebben van botverlies.

Garnalen en scampi’s helpen ons beenderstelsel versterken, maar daarvan zijn de meeste mensen zich niet van bewust. Deze zeevruchten zijn rijk aan Vitamine B-12, wat helpt nieuwe cellen aanmaken en zo de densiteit van het beenderstelsel versterkt. Bovendien zijn ze rijk aan vitamine D, wat een belangrijk ingrediënt voor een sterk beenderstelsel is.