Honing kan onze hersenen een gelukkig(er) gevoel geven

Honing kan onze hersenen een gelukkig(er) gevoel geven

Honing is veel gezonder dan suiker

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Iedereen weet dat snoepgoed ons een goed gevoel geeft, hoofdzakelijk vanwege de suiker die snoep bevat. Het probleem is echter dat suiker schadelijke vrij radicalen vrijmaakt die ziektes kunnen veroorzaken, in het ergste geval zelfs kanker. Daarom kan het interessant zijn om uit te kijken voor alternatieven voor suiker. Honing kan onze hersenen eveneens een gelukkig(er) gevoel geven en dat zonder bijkomende problemen te veroorzaken.

 Honing is namelijk veel gezonder dan suiker. Volgens Ramsey en Graham helpt honing ontstekeningen voorkomen en dat is heel belangrijk om een gezond brein te hebben. Een gezond brein staat tevens garant voor een goed gevoel. Sommige vormen van depressies zijn veroorzaakt door ontstekingen die mogelijk voorkomen kunnen worden door honing in plaats van suiker te gebruiken.

Syndicatie