Kaas kan tandbederf helpen voorkomen

Kaas kan tandbederf helpen voorkomen

Onder andere Gouda en Cheddar hebben een positief effect op ons gebit

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Kaas kan tandbederf helpen voorkomen, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. Met name de vorming van gaatjes of holten in ons gebit kan worden voorkomen door regelmatig kaas te eten. De hoeveelheid verorberde kaas mag echter ook weer niet te groot zijn, want kaas en andere zuivelproducten kunnen in te grote hoeveelheden een negatief effect hebben en hart- en vaatziekten helpen veroorzaken.

Onder andere kaassoorten als Gouda en Cheddar hebben echter een positief effect op ons gebit. Ze verhogen namelijk het PH-gehalte of zuurtegraad in ons lichaam. Het zijn precies die zuren die aan de basis liggen van tandbederf, ze werken in op onze tanden met gaatjes tot gevolg.

Syndicatie