Kan geneesmiddel om honger af te remmen te veel eten voorkomen?

Kan geneesmiddel om honger af te remmen te veel eten voorkomen?

Medicijn dat nu wordt gebruikt om hyperactiviteit af te remmen, kan ook helpen in strijd tegen overgewicht

Farmabedrijf Alkermes zag zich genoodzaakt om de experimenten met een eetlustremmer stop te zetten, maar er is toch goed nieuws voor mensen die met eetproblemen te maken hebben. Het Ierse Shire werkt namelijk aan een gelijkaardig geneesmiddel. Volgens een woordvoerder mag echter niet van een dieetgeneesmiddel gesproken worden.

Kan een geneesmiddel om de honger af te remmen ook overeten voorkomen? Dat moet nu blijken uit de testen die met Vyvanse uitgevoerd worden. Volgens experts is dit geneesmiddel nu inderdaad een topkandidaat om te worden ingezet tegen te veel eten. Het is echter nog niet helemaal duidelijk op welke tijdspanne het nieuwe geneesmiddel op de markt kan gebracht worden.

Het medicijn, dat nu wordt gebruikt om hyperactiviteit af te remmen, zou dus ook helpen in de strijd tegen overgewicht, meer bepaald door in te werken op de chemicaliën in de hersenen die de stemming beïnvloeden. Op die manier zou binge-eating overeten kunnen voorkomen, waardoor tevens de risico’s op overgewicht of obesitas een stuk kleiner worden.

Syndicatie