Koekjes die het humeur helpen verbeteren zijn voor iedereen aanbevelenswaardig

Koekjes die het humeur helpen verbeteren zijn voor iedereen aanbevelenswaardig  

Bitterkoekjes bevatten citroensap

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Koekjes die het humeur helpen verbeteren zijn voor iedereen aanbevelenswaardig. In de Happiness Diet beschrijven de auteurs hoe de consument weliswaar moet opletten met suiker, maar dat hij daarom niet altijd en overal ‘neen’ moet zeggen tegen een dessert.

 Bitterkoekjes bevatten niet alleen citroensap, maar ook kokosnoot. Van het eten van kokosnoten is bewezen dat het een positieve invloed op het humeur heeft. Citroensap bevat anderzijds flavonoïden, die de hersenen helpen beschermen. Bitterkoekjes volgens Ramsey en Graham het levend bewijs dat niet alle nagerechten slecht zijn voor de gezondheid.

 

Syndicatie