Langer slapen kan in sommige gevallen inderdaad tot gewichtsverlies lijden

Langer slapen kan in sommige gevallen inderdaad tot gewichtsverlies lijden

 Gemiddelde mens heeft 7,50 uur of kwaliteitsslaap per nacht nodig

 Onze eetgewoonten in de gaten houden, het is nog steeds de beste manier om gewicht te verliezen. Maar niet alleen de eetgewoonten kunnen bijdragen tot een gezond gewicht, ook de factor slaap blijkt volgens wetenschappelijk onderzoek een rol te spelen in het verhaal. Langer slapen kan in sommige gevallen namelijk tot gewichtsverlies lijden.

 Toch is het zaak om misverstanden te vermijden. De gemiddelde mens heeft 7,50 uur of kwaliteitsslaap per nacht nodig, zo stelt Michael Breus. Deze dokter is auteur van Beauty Sleepand en klinisch directeur van de slaapkliniek in Arrowhead Health in Glendale, Arizona. Het gaat echter niet op om een half uurtje langer te slapen om kilo’s kwijt te raken, ook al gaat het om kwaliteitsslaap.

Iemand wie echter maar vijf uur per nacht slaapt en overstapt naar zeven uur per nacht, kan wel zijn voordeel doen en gewicht te verliezen. Het voordeel van meer gezonde slaap is namelijk dat het metabolisme op een betere manier gaat functioneren, waardoor er minder makkelijk kilo’s bijkomen. Tegen die achtergrond kan meer (en vooral betere) slaap inderdaad lijden tot het voorkomen van obesitas of zwaarlijvigheid.

Syndicatie