Mosterd is een gezond en zeer aanbevelenswaardig voedingsproduct

Mosterd is een gezond en zeer aanbevelenswaardig voedingsproduct

Als smaakmaker is mosterd onovertroffen

Hoe eet ik zo gezond mogelijk?, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tegenwoordig is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien, want we worden in de warenhuizen bedolven onder een aanbod van tienduizenden producten. De voedselproducenten hebben handig ingegrepen op de trend naar een gezondere voeding. Wanneer we de etiketten mogen geloven, is alles en nog wat gezond. Wat natuurlijk helemaal niet het geval is.

Maar er stellen zich nog meer problemen. Sommige wetenschappers verklaren dat organische voedingsproducten de beste zijn, anderen zijn het daar dan weer niet mee eens. De Amerikaanse auteur Maria Rodale maakt in haar boek Organic Manifesto korte metten met een aantal misverstanden omtrent organische voeding. Een aantal producten zijn daadwerkelijk gezond en horen in elk dieet thuis. We zetten in een aantal afleveringen een aantal van die producten even op een rijtje. Sommige van die producten helpen de consument om meer vet te verbruiken, terwijl ze bovendien ook nog eens goed zijn voor milieu.

Mosterd is een gezond en zeer aanbevelenswaardig voedingsproduct. Als smaakmaker is mosterd onovertroffen. De meeste mensen kennen vooral de mosterd van Dijon. Die is inderdaad zeer lekker, maar ook mosterds van elders kunnen een culinair ingestelde consument wel bekoren. Let vooral op de samenstelling van mosterd, die heel anders is dan die van andere organische voedingsproducten.

Wat bevat een portie mosterd (niet)?

0 calorieën
0 gram proteïne
0 gram koolhydraten
0 gram vet

Wel veel smaak

Syndicatie