Opletten met het gebruik van medicijnen om te braken bij mensen met eetproblemen

Opletten met het gebruik van medicijnen om te braken bij mensen met eetproblemen

 Met eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort kunnen ook problemen met het darmstelsel gepaard gaan

 De symptomen bij eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort kunnen zeer divers zijn, afhankelijk van geval tot geval. Veel voorkomend is het uitbraken van het eten. De vrouw in kwestie (het zijn meestal vrouwen die aan deze aandoeningen lijden) zal zich aan lekker eten te goed doen, liefst in grote hoeveelheden, waarna dit vervolgens opnieuw wordt uitgebraakt. 

Opletten met het gebruik van medicijnen om te braken bij mensen met eetproblemen, zo waarschuwt de medische wereld.  Een overdosis van medicijnen om te braken tot leiden tot diarree, algemene zwakheid, lage bloeddruk, pijn in de borst en een moeilijke ademhaling. In geval van een langdurig gebruik van deze medicijnen kan zelfs de dood er op volgen.

Met eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort kunnen ook problemen met het darmstelsel gepaard gaan, problemen die zelfs lang kunnen aanslepen. Wie lijdt aan dit aandoeningen, zal vaak laxeermiddelen gebruiken om toch maar zo veel mogelijk gewicht te verliezen. Het gebruik van die laxeerperioden gedurende langere periodes is echter allesbehalve positief voor de menselijke darmen, zodat ook daar problemen kunnen opduiken.

Syndicatie