Regelmatig telefonisch advies of advies via internet meest doeltreffend om gewicht te verliezen

Regelmatig telefonisch advies of advies via internet meest doeltreffend om gewicht te verliezen

Doe een beroep op een telefonische of digitale coach die u helpt om de kilo’s overboord te gooien

De medische wereld kan steeds meer, maar obesitas of zwaarlijvigheid is een aandoening die nog altijd niet is overwonnen. Integendeel, steeds meer mensen hebben te lijden van overgewicht. Met alle gevolgen van dien, want obesitas ligt aan de basis van heel wat andere aandoeningen.

Er zijn veel manieren om te proberen de overtollige kilo’s kwijt te raken, maar die hebben niet altijd evenveel succes. In veel gevallen komen de verloren kilo’s er na verloop van tijd bij wijze van spreken vanzelf weer bij. Daarom wordt nog steeds gezocht naar nieuwe methoden om obesitas of zwaarlijvigheid te bestrijden.

Regelmatig telefonisch advies of advies via internet blijkt het meest doeltreffend te zijn om gewicht te verliezen, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. Frank Sacks, professor cardiovascular disease prevention aan Harvard School of Public Health in Boston, verklaarde op de jaarmeeting van de American Heart Association dat de resultaten van het onderzoek veelbelovend waren.

Aan het onderzoek werd deelgenomen door 415 mensen, waarvan 53% gewicht verloor na gedurende zes maanden via telefoon, e-mail en website advies te hebben gekregen. Van diegenen die daarenboven ook nog telefonisch advies kregen, zag maar 46% het gewicht dalen. Van wie het op eigen houtje probeerde, verloor maar 14% een vergelijkbaar aantal kilo’s. In het geval van obesitas of zwaarlijvigheid is advies dus goud waard.

Doe dus een beroep op een telefonische of digitale coach die u helpt om de kilo’s overboord te gooien, zo kan het advies luiden. Belangrijk is ook dat personen met obesitas of zwaarlijvigheid die het advies van die coach opvolgden beter de verloren kilo’s van zich af konden houden. Ze kwamen met andere woorden niet zo snel terug bij wanneer ze deskundig lieten begeleiden in de strijd tegen de kilo’s.

Syndicatie