Sommige groenten kunnen het energiegehalte in de hersenen versterken

Sommige groenten kunnen het energiegehalte in de hersenen versterken

De minder bekende snijbiet, warmoes of snijmoes kan het beter humeur helpen verbeteren

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Sommige groenten kunnen het energiegehalte in de hersenen versterken. Het betreft meer bepaald groenten die veel magnesium bevatten. Magnesium is erg belangrijk voor het regelen van de biochemische reacties in ons brein. Volgens beide auteurs kan het eten van magnesiumrijke groenten zelfs tot op een bepaalde hoogte helpen om een depressie te bestrijden. 

De minder bekende snijbiet, warmoes of snijmoes kan het beter humeur helpen verbeteren, precies vanwege de aanwezigheid van veel magnesium in deze groente. We krijgen meestal te weinig magnesium binnen, zodat snijbiet een welgekomen aanvulling op ons menu kan vormen. Tussen haakjes: deze groente is misschien moeilijker te vinden, maar ze kan wel in elke tuin worden gekweekt.

Syndicatie