Spinazie kan de ogen tot op zekere hoogte helpen beschermen

Spinazie kan de ogen tot op zekere hoogte helpen beschermen

Luteïne kan de kans op maculaire degeneratie met bijna de helft doen afnemen

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Spinazie kan de ogen tot op zekere hoogte helpen beschermen, zo leren we uit verschillende wetenschappelijke rapporten. Die rapporten zijn alleszins betrouwbaar, want ze werden gepubliceerd door het National Institutes of Health. Deze Amerikaanse organisatie geldt als absoluut betrouwbaar en haar adviezen worden door miljoenen mensen opgevolgd. Het positief effect van spinazie heeft alles te maken met de aanwezigheid van een stof genaamd luteïne.

Luteïne kan de kans op maculaire degeneratie met bijna de helft doen afnemen. Volgens een rapport gepubliceerd door het National Institutes of Health zouden die kansen meer bepaald met 43% dalen. Het lijkt ons echter wat vreemd om een welbepaald percentage op die kansen te kleven. Kort en goed kunnen we echter wel stellen dat het eten van spinazie gezond is en dat niet alleen voor de ogen.

Syndicatie