Sport- en fruitdranken bevatten vaak veel meer calorieën dan we denken

Sport- en fruitdranken bevatten vaak veel meer calorieën dan we denken

Heel wat drankjes zijn aangelengd met kleurstoffen en bewaarmiddelen

Tegenwoordig worden steeds meer voorverpakte maaltijden verkocht. Dat heeft te maken met de jachtige wereld waarin we leven. Mensen vinden niet meer de tijd om zelf een fatsoenlijke maaltijd te bereiden, waardoor maar wordt gekozen om in warenhuis een voorverpakte maaltijd mee te nemen. Ook singles of kleinere gezinnen grijpen vaak naar klaargemaakt voedel, onder het mom dat het goedkoper is dan iets zelf klaar te maken.

Uiteraard speelt hier ook een stuk gemakzucht een rol. Zelfs iets klaarmaken vraagt uiteraard een grote inspanning, vooral omdat er nadien ook aan de afwas moet worden gedacht. Uiteindelijk geldt ook hier dat we je zelf doet, je beter en vooral gezonder doet. Veel mensen hebben echter al afgeleerd om daar zelfs maar over na te denken, zodat ze zich (bijna letterlijk) hun eten laten voorkauwen.

Wat geldt voor ons eten, geldt ook voor drinken. Vroeger zette iedereen koffie of thee, tegenwoordig is er een breed aanbod aan dranken op de markt beschikbaar. Sommige van die drankjes worden ons als supergezond voorgesteld, maar reclame is niet altijd even eerlijk en oprecht. Ook met die zogenaamde supergezonde dranken is er vaak iets mis. Een gewaarschuwde man (of vrouw) is er ook in dit geval twee waard.

Sport- en fruitdranken bevatten vaak veel meer calorieën dan we denken. Heel wat drankjes zijn bovendien aangelengd met kleurstoffen en bewaarmiddelen. Voor milieubewuste mensen kan daarnaast ook de verpakking een steen des aanstoots vormen. Denk daarna steeds twee keer na alvorens u de voorkeur naar een bepaald drankje laat uitgaan. Wie in geval van fruitdrankjes ‘the real thing’ wil, kan beter fruit eten. Het is maar dat u het weet.