Designer drugs beïnvloeden dopamine en norepinefrine niveau in hersenen

Designer drugs beïnvloeden dopamine en norepinefrine niveau in hersenen

Hallucinerende nieuwe designer drugs blijven hoe dan ook gevaarlijk

Psychotherapeut Neal M. Goldsmith, auteur van het book Psychedelic Healing, waarschuwt dat nog altijd niet duidelijk is wat de juiste werking is van de nieuwe designer drugs die op de markt zijn opgedoken. Die drugs, die ook wel eens research chemicals worden genoemd, zijn al meer verspreid dan algemeen wordt aangenomen. In veel gevallen worden ze op internet aangekocht.

Designer drugs beïnvloeden het dopamine en norepinefrine niveau in hersenen en daardoor verschillen ze van de traditionele hallucinerende drugs als LSD en psilocybine, die hoofdzakelijk het serotine niveau beïnvloeden. Bovendien zouden ze nog meer chemische stoffen in het menselijk lichaam beïnvloeden zonder dat duidelijk is hoe dat precies gebeurt.

Hallucinerende nieuwe designer drugs blijven hoe dan ook gevaarlijk, want het zijn precies die chemische stoffen die processen in ons lichaam in gang zetten. Een aantal van die stoffen zijn namelijk boodschappers die onder de lichaamstemperatuur en de hartslag kunnen beïnvloeden. Daarom zijn de nieuwe designer drugs zo mogelijk nog gevaarlijker dan de oude drugs waarmee de medische wetenschap al meer vertrouwd is.