Strak trainingsschema op hometrainer kan blijvend gewichtsverlies opleveren

Strak trainingsschema op hometrainer kan blijvend gewichtsverlies opleveren

Inspanningen moeten drie keer per week gedurende een periode van 12 weken worden volgehouden

Jonge mannen met overgewicht kunnen snel gewicht kwijtraken door op een doordachte manier regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Daarbij is het opmerkelijk dat een diepgaande inspanning gedurende een bepaalde periode meer resultaten oplevert dan bijvoorbeeld regelmatig joggen.

Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek verschenen in het Journal of Obesity. Forse inspanningen zouden sneller leiden tot verlies van vet en dus ook het verlies van kilo’s. Bovendien kunnen deze inspanningen op een aangename manier gebeuren, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is. Veel mannen (en vrouwen) houden inspanningen namelijk niet vol wegens te saai.

Een strak trainingsschema op de hometrainer kan blijvend gewichtsverlies opleveren, een groter verlies zelfs dan door regelmatig jogging kan worden bereikt. Wie het schema volgt, wordt verondersteld korte sprintjes van telkens acht seconden te doen op een hometrainer. Die sprintjes moeten worden afgewisseld met rustperiodes van ongeveer 20 seconden. Bedoeling is om gedurende enkele seconden erg diep te gaan.

Het is de bedoeling om de oefening gedurende 20 minuten vol te houden. Dat betekent dat er dus een 60-tal sprintjes noodzakelijk zijn. Deze inspanningen moeten drie keer per week gedurende een periode van 12 weken worden volgehouden om het beoogde resultaat te bereiken.

Steve Boucher van Diabetes Australia stelt dat de hoeveelheid beweging om een gelijkaardig resultaat te bereiken, neerkomt op 7 uur per week gedurende een periode van 14 weken. Het betreft dus een veel snellere en efficiëntere manier om gewicht te verliezen, aldus Boucher.

Syndicatie