Vollegranenbrood gezoet met honing is het gezondste brood

Vollegranenbrood gezoet met honing is het gezondste brood

Sesam- en zonnebloempittenzaad kunnen extra smaak geven

Hoe eet ik zo gezond mogelijk?, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tegenwoordig is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien, want we worden in de warenhuizen bedolven onder een aanbod van tienduizenden producten. De voedselproducenten hebben handig ingegrepen op de trend naar een gezondere voeding. Wanneer we de etiketten mogen geloven, is alles en nog wat gezond. Wat natuurlijk helemaal niet het geval is.

Maar er stellen zich nog meer problemen. Sommige wetenschappers verklaren dat organische voedingsproducten de beste zijn, anderen zijn het daar dan weer niet mee eens. De Amerikaanse auteur Maria Rodale maakt in haar boek Organic Manifesto korte metten met een aantal misverstanden omtrent organische voeding. Een aantal producten zijn daadwerkelijk gezond en horen in elk dieet thuis. We zetten in een aantal afleveringen een aantal van die producten even op een rijtje. Sommige van die producten helpen de consument om meer vet te verbruiken, terwijl ze bovendien ook nog eens goed zijn voor milieu.

Vollegranenbrood gezoet met honing is het gezondste brood, zo blijkt uit onderzoek. Sesam- en zonnebloempittenzaad kunnen het brood extra smaak geven. Deeg uit volle granen is ook het ideale deeg om sandwiches van te maken. Wie er eentje in zijn buurt heeft, kan beter zijn toevlucht nemen tot een warme bakker. Diens brood is namelijk meestal veel smakkelijker dan brood afkomstig uit industriële bakkerijen.

1 sneetje brood bevat volgende stoffen:
140 calorieën
5 gram proteïne
27 gram koolhydraten (4 gram vezels)
2 gram vet

Syndicatie