Voordelen maagoperatie voor gewichtsverlies groter dan dan nadelen

Voordelen maagoperatie voor gewichtsverlies groter dan dan nadelen

Zwaarlijvigen kunnen wel degelijk profiteren van chirurgische ingreep

Over de voor- en nadelen van een chirurgische ingreep om overgewicht te vermijden, zijn al boekdelen volgeschreven. Diegenen die bijvoorbeeld hun maag lieten verkleinen, zijn over het algemeen tevreden over de resultaten. Het gewichtsverlies – dat waar het eigenlijk allemaal om draait – valt in de meeste gevallen wel mee. De verloren kilo’s verschillen echter van geval tot geval.

Een opvallend verschijnsel is dat een maagoperatie ook de omgeving van de persoon in kwestie op het goede pad kan zetten. Familieleden en vrienden gaan op hun beurt gezonder leven en meer aandacht besteden aan hun eventueel overgewicht. Inderdaad: woorden wekken, voorbeelden strekken.

De voordelen van een maagoperatie voor gewichtsverlies zijn groter dan dan de nadelen, zo blijkt duidelijk uit wetenschappelijk onderzoek. De American Heart Association wijst onder andere op de voordelen wat betreft het vermijden van ernstige aandoeningen.

Met name ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten enzovoort kunnen deels worden vermeden. Anderzijds zal het cholesterol-gehalte in het bloed worden verlaagd en zal de bloeddruk verbeteren. Minstens even belangrijk is dat precies vanwege de operatie de aandacht is gevestigd op de gezondheid, waardoor er meer aandacht aan details zal worden besteed.

Zwaarlijvigen kunnen mt andere woorden wel degelijk profiteren van een chirurgische ingreep voor gewichtsverlies. Of deze ingreep ook iets voor u is, zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Raadpleeg eerst uw eigen dokter en laat u in geval van een positief advies naar de juiste plaats doorverwijzen.

Syndicatie