Weer uitbraken van eten bij boulemie maakt endorfines vrij die een goed gevoel geven

Weer uitbraken van eten bij boulemie maakt endorfines vrij die een goed gevoel geven

Sommige mensen geven over zelfs zonder dat ze zich overeten hebben

Van eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort is zeker nog niet alles geweten. In het geval van boulemie gaat veel en vaak eten, zeg maar overeten, vaak gepaard met het uitbraken van voedsel. De bedoeling is uiteraard om het gewicht op peil te houden, waarbij in de meeste gevallen een zo goed mogelijk figuur voor ogen wordt gehouden. Maar er is meer aan de hand.

Weer uitbraken van eten bij boulemie maakt endorfines vrij die een goed gevoel geven. Enforfines zijn chemische stoffen die door ons lichaam op natuurlijke wijze afgegeven worden. Sommige mensen geven over zelfs zonder dat ze zich overeten hebben, gewoon om een goed gevoel te krijgen. Het spreekt voor zichzelf dat dergelijke situatie moeilijk gezond kan worden genoemd. Uiteindelijk wordt de controle over het gedrag verloren, met serieuze problemen tot gevolg.

Kenmerken van eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort zijn overgeven, vasten, te veel lichaamsbeweging, het gebruik van laxeermiddelen enzovoort. Wie één of meer van deze symptomen opmerkt bij een gezinslid, trekt best meteen dadelijk aan de alarmbel. Eetproblemen kunnen op langere termijn ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zodat absolute waakzaamheid geboden is.

Syndicatie