Grote stap voorwaarts gezet in de modernisering van de gezondheidszorg

Grote stap voorwaarts gezet in de modernisering van de gezondheidszorg

De technologie staat zeker in de medische wetenschap niet stil

De technologie staat niet stil, zeker niet in de medische wetenschap. Die wetenschap gaat met reuzenstappen voorwaarts, aan zo’n snel tempo dat zelfs insiders de trappers dreigen kwijt te raken. Een gecoördineerde samenwerking is dan ook meer dan ooit noodzakelijk. In dat verband werd er onlangs belangrijk nieuws aangekondigd, nieuws dat alleen maar positief geïnterpreteerd kan worden.

De oplossingen voor online medische afspraken DocBook en Doctena, de twee marktleiders op de Belgische markt, bundelen hun krachten. Door de fusie wordt Doctena de onbetwiste Belgische marktleider in de snel groeiende markt van online medische afspraken. Het team van DocBook, opgericht in Antwerpen, wordt samengevoegd met het team van Doctena, dit onder het motto ‘samen sterker’.

Patrick Van de Mosselaer, de oprichter van DocBook, wordt CEO van Doctena België. Door de lokale expertise van DocBook te integreren, kroont Doctena zich onbetwistbaar tot Belgisch marktleider. Patrick Van de Mosselaer: “Ons team verdubbelt door deze fusie, en wij beschikken nu over drie keer meer middelen dan voordien. Onze missie verandert vanzelfsprekend niet: het moderniseren van de gezondheidszorgen en de toegang vergemakkelijken voor patiënten. Deze alliantie laat ons toe om nieuwe innovaties uit te rollen en zo meer diensten aan te bieden aan de artsen, waardoor ze nog meer tijd krijgen om zich te focusen op hun patiënten.”

Patrick Van de Mosselaer, de oprichter van DocBook, wordt CEO van de Belgische afdeling. “In de sector van de gezondheidszorg is lokale verankering essentieel”, legt hij uit. “Om met artsen te werken moet je een vertrouwensrelatie met hen opbouwen en dat gaat hand in hand met nabijheid en een uitstekende kennis van de lokale regelgevende kaders.” Voor patiënten wordt Doctena de meest complete en gebruiksvriendelijke afsprakenoplossing op de Belgische markt.Op basis van een enkele online agenda zullen zij hun afspraken kunnen beheren bij alle medische zorgverleners (huisartsen, tandartsen, kinderartsen enz.) die ze nodig hebben. Voor de artsen brengt de fusie een grotere dekking mee, verankering van de plaatselijke expertise, een groter team van Relationship Managers en een grotere innovatiecapaciteit.

Syndicatie