Hoe behandel ik zonnebrand?

Hoe behandel ik zonnebrand?

Zonnebrand is letterlijk een geval van verbranding en moet dus als dusdanig worden behandeld

Wat de behandeling van zonnebrand betreft, bestaan er heel wat misverstanden. Iedereen heeft wel zijn eigen recept, dat meestal van vader op zoon en van moeder op dochter wordt overgegeven. Het probleem is dat veel van die remedies wel goed bedoeld zijn, maar meestal het beoogde doel niet bereiken. Daarom is het niet onbelangrijk dat er toch maar beter naar de medische wetenschap wordt geluisterd.

Hoe behandel ik zonnebrand op een effectieve manier? Het is te laat om aan preventie te doen, dus moeten de gevolgen van de verbranding bestreden worden. Op de eerste plaats kan het geen kwaad om de huid af te koelen via compressen of met veel water. Na een tijdje zal het brandend gevoel op de huid verdwijnen of toch alleszins verminderen.

Zonnebrand is letterlijk een geval van verbranding en moet dus als dusdanig worden behandeld. In geval van pijn mag een pijnstiller, maar van een verplichting is hier zeker geen sprake. Een cortisone-crème kan een afkoelend effect hebben en zal de huid bovendien vochtig worden. Laat blaren rustig genezen en probeer ze niet voortijdig te doorprikken. U loopt namelijk het risico op een onsteking. Aloe vera kan een weldoend effect hebben, maar verwacht geen wonderen van een behandeling van de huid op deze manier.

Syndicatie