Cisco lanceert HealthPresence, betere toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg op afstand

Cisco lanceert HealthPresence, betere toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg op afstand

Nieuwe doorbraak in telegeneeskunde

Cisco heeft een nieuw technologieplatform voor telegeneeskunde geïntroduceerd: Cisco HealthPresence. Dat laat patiënten toe om artsen of klinisch geneeskundigen op afstand te consulteren op een manier die de vergelijking met een 'echt' doktersbezoek kan doorstaan. Daarmee wordt weer een hele stap voorwaarts gezet in de richting van geneeskunde op afstand.

Cisco combineert hiertoe twee innovatieve technologieën uit zijn ruime aanbod oplossingen voor 'collaboration' of digitale samenwerking: Cisco TelePresence, dat videocommunicatie van zeer hoge beeld- en geluidskwaliteit waarborgt, en Cisco Unified Communications, dat de verschillende communicatieprocessen binnen een organisatie integreert en stroomlijnt.

Met HealthPresence biedt Cisco meer dan een oplossing voor de beperkte fysieke toegang tot medische zorg waarop de traditionele telegeneeskunde of eHealth meestal focust. Cisco levert hiermee ook een antwoord op vier andere belangrijke uitdagingen voor de medische zorgverstrekking van vandaag én morgen, namelijk de schaarste aan medische expertise of het (te) lage rendement ervan (capaciteitsprobleem), het gebrek aan samenwerking onder zorgverleners (maar ook met en tussen patiënten), beperkte mogelijkheden voor informatie-uitwisseling, en ten slotte de noodzaak om patiënten actiever bij de consultatie te betrekken door een meer persoonlijk karakter hieraan te verlenen (personalisatie).

Zo kan je als patiënt bij een consultatie via Cisco HealthPresence mee de beelden bekijken en de geluiden horen die afkomstig zijn van allerlei diagnoseapparatuur, zoals digitale stethoscopen.

Voor artsen en klinisch geneeskundigen leidt het gebruik van Cisco HealthPresence tot een efficiënter patiëntenbeheer en een betere coördinatie van de medische zorgverstrekking. Bovendien wordt het met dit nieuwe technologieplatform eenvoudiger om meer personen bij een consultatie te betrekken, van de huisarts van de patiënt over een specialist tot een familielid.

Cisco HealthPresence werd eerder al met succes getest in verschillende pilootprojecten in de Verenigde Staten en andere landen, waaronder China, Frankrijk, Schotland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Syndicatie