Langdurig gebruik van mobiele telefoon kan invloed hebben op hersenen

Langdurig gebruik van mobiele telefoon kan invloed hebben op hersenen

Het is nog altijd niet duidelijk of mobiel telefoneren al dan niet schadelijk is voor de gezondheid

Over het gebruik van de mobiele telefoon is al heel wat te doen geweest. Wanneer we de pers mogen geloven, zou veelvuldig telefoneren allerlei aandoeningen kunnen veroorzaken. Daarbij valt vaak het woord ‘kanker’, waarbij wordt verwezen naar het onstaan van tumoren in de hersenen. Of het hier gewoon wilde geruchten betreft, is nog niet helemaal duidelijk. Mobiel telefoneren blijft ergens wel omstreden, zonder dat er een grond van waarheid in bovenstaande geruchten hoeft te zitten.

Langdurig gebruik van mobiele telefoon kan invloed hebben metabolisme, zo zou uit recent onderzoek blijken. Hierbij moet echter opnieuw de klemtoon op het woord ‘zou’ worden gelegd.  In een artikel verschenen in het Journal of the American Medical Association werd stilgestaan bij de resultaten dat onderzoek. Met name de activiteit van glucose in het metabolisme van onze hersenen zou worden gestimuleerd door het gebruik van de mobiele telefoon.

Die activiteit zou met 7% toenemen, zonder dat meteen duidelijk wordt dat de gevolgen van die toename kunnen zijn. Het is met andere woorden nog altijd niet duidelijk of mobiel telefoneren al dan niet schadelijk is voor de gezondheid, verder onderzoek is hoe dan ook noodzakelijk. Uit het onderzoek zou blijken dat de activiteiten van de hersenen zouden toenemen wanneer een mobiele telefoon gedurende 50 minuten wordt gebruikt.

Syndicatie