Meeste grote medische instituten geloven niet in negatieve effecten mobiel telefoneren

Meeste grote medische instituten geloven niet in negatieve effecten mobiel telefoneren

American Cancer Society, National Cancer Institute, World Health Organization and the U.S. Food en Drug Administration zitten allemaal op dezelfde golflengte

Volgens recent wetenschappelijk onderzoek zou veelvuldig mobiel telefoneren  invloed hebben op het metabolisme. Meer bepaald zou er sprake zijn van beïnvloeding van de activiteit van de glucose in het metabolisme van de menselijke hersenen. De vraag is echter welke gevolgen kunnen worden getrokken uit die beïnvloeding. Blijkbaar zijn er nog altijd geen bewijzen voorhanden dat er effectief negatieve effecten zijn.

De meeste grote medische instituten geloven dan ook niet in de negatieve effecten van mobiel telefoneren. Zowel het American Cancer Society als het National Cancer Institute, de World Health Organization en de U.S. Food en Drug Administration zitten wat betreft allemaal op dezelfde golflengte. Geen van deze organisaties heeft laten weten dat het gebruik van een mobieltje de gezondheid schaadt.

Nora Volkow, directeur van het Amerikaans National Institutes of Health’s National Institute on Drug Abuse, stelt dat niet bewezen is dat een toename van de glucose in het metabolisme van de menselijke hersenen noodzakelijkerwijs een negatief effect moet hebben. In ieder geval is het effect van die glucose blijkbaar onvoldoende om mobiel telefoneren te ontraden.

Syndicatie