Probeer overdadig gebruik van het mobieltje te vermijden

Probeer overdadig gebruik van het mobieltje te vermijden

Onzekerheid wat betreft mogelijke negatieve effecten van straling als gevolg van mobiel telefoneren is nog altijd niet weggenomen

Wie veel mobiel telefoneert, loopt mogelijk toch enig gevaar. De straling die uitgaat van een mobieltje in gebruik, kan de activiteiten van de glucose in de menselijke hersenen beïnvloeden. Het is echter nog niet gewezen dat die beïnvloeding per se een negatief effect moet hebben. Voorzichtigheid is niettemin de boodschap. Op verschillende plaatsen in de wereld worden de mogelijke negatieve gevolgen van mobiel telefoonverkeer nog steeds onderzocht.

Probeer toch overdadig gebruik van de mobiele telefoon te vermijden, zo luidt het advies van de meeste wetenschappers. Lennart Hardell van het University Hospital in het Zweedse Orebro, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijke negatieve effecten van het gebruik van de mobiele telefoon op de menselijke hersenen. Aan definitieve conclusies waagt Hardell zich nog niet, maar ook hij dringt aan op voorzichtigheid.

De onzekerheid wat betreft de mogelijke negatieve effecten van straling als gevolg van mobiel telefoneren is nog altijd niet weggenomen. Dat betekent niet dat u uw mobieltje moet wegwerpen, wel integendeel. De wereld zou zonder dit toestelletje niet meer dezelfde zijn, de communicatie heeft dankzij de komst van de mobiele telefonie een sterke duw in de rug gekregen. Anderzijds raden we ten stelligste af om het mobiel toestel te veel, te vaak en te lang te gebruiken. Voorzichtigheid blijft de moeder van de porceleinkast, zo wil het spreekwoord.

Syndicatie