Wat is de beste behandeling voor zonnebrand?

Wat is de beste behandeling voor zonnebrand?

Verbrand worden door de zon vormt elke keer opnieuw een goede waarschuwing om bij een volgende gelegenheid de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen

Op een medische conferentie stelde een dermatoloog in het auditorium de vraag hoe de aanwezigen zonnebrand zouden behandeling. In de zaal was meteen een kakofonie van geluiden te horen, waarbij iedereen zijn eigen remedie naar voren wou schuiven. De dermatoloog in kwestie vertelde achteraf dat hij de gekste dingen te horen kreeg. Blijkbaar is het moeilijk om in deze kwestie het juiste advies te geven.

Wat is de beste behandeling voor zonnebrand? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Sommige vertegenwoordigers van de medische wetenschap adviseren zelfs om de pijn die een verbrande huid veroorzaakt te bestrijden met pijnstillers. Uiteindelijk is dat niet de juiste manier om het probleem aan te pakken, hoewel de pijnstillers uiteindelijk hun effect niet zullen missen.

Verbrand worden door de zon vormt elke keer opnieuw een goede waarschuwing om bij een volgende gelegenheid de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. In geval er pijnstillers worden gegeven, zal de les van de verbrande huid al snel weer vergeten worden en dat is niet de bedoeling. Wie de pijn volledig moet uitzingen, zal er de volgende keer wellicht aan denken om hoed, t-shirt en beschermende zonnecrème te dragen.

Syndicatie