Wat kan ik doen om harde scheten (winden) te voorkomen?

Wat kan ik doen om harde scheten (winden) te voorkomen?

Flatulentie heeft in veel gevallen te maken met de voedingsgewoonten

Het zal je maar overkomen: je zit midden in een belangrijke meeting en plots krijg je een aanval van winderigheid. Uiteraard is het altijd mogelijk om een break te vragen, maar dan wel met risico dat hetzelfde probleem zich vijf minuten later opnieuw stelt. Er zijn van die dagen dat het probleem van winderigheid zich in extreme mate stelt, terwijl dezelfde persoon er de dag nadien nauwelijks of geen last meer van zal hebben.

Wat kan ik doen om harde scheten (winden) te voorkomen?, is een vraag waar dokters nogal eens mee geconfronteerd worden. Vaak wordt die vraag met rode oortjes gesteld, want flatulentie is iets waar heel wat mensen zich nog altijd voor schamen. Iedereen moet scheten laten, bovendien is deze bezigheid (wanneer we dit woord tenminste mogen gebruiken) erg gezond. Op die manier verlaten kwalijke gassen het lichaam.

Flatulentie heeft in veel gevallen te maken met de voedingsgewoonten, dus wie overdreven drang om scheten te laten wil vermijden moet op de eerste plaats naar zijn voeding kijken. De boosdoeners zijn in feite maar al te goed bekend, onder andere bonen, kolen, pruimen enzovoort staan garant voor een stevige ‘verluchting’ van ons darmstelsel. Inderdaad, elk boontje heeft zijn toontje.

Syndicatie