Wie lijdt aan incontinentie, bereidt zich best goed voor om op vakantie te gaan

Wie lijdt aan incontinentie, bereidt zich best goed voor om op vakantie te gaan

Op vakantie met incontinentie kan extra problemen met zich meebrengen

De vakantieperiode is aangebroken en er worden plannen gemaakt om een exotische bestemming te gaan opzoeken. Bij wie aan incontinentie lijdt, gaat er meteen echter ook een alarmlampje flikkeren. De problemen verbonden aan incontinentie verdwijnen tijdens een vakantie namelijk niet, wel integendeel. Precies vanwege de stress kunnen incontinentieproblemen nog scherpere vormen aannemen.

May Wakamatsu, hoofd Vincent Obstetrics and Gynecology aan het Massachusetts General Hospital, merkt op dat iemand met incontinentie problemen in elke nieuwe bestemming telkens opnieuw op zoek moet gaan naar de toilietten. Belangrijk is daarom zich goed voor te bereiden op de uitdagingen die te wachten staan. Alleen al wachten op het vliegtuig kan voor iemand met incontinentie problemen ondraaglijk zijn. Wanneer gaat dat vliegtuig arriveren? Zal het op tijd zijn, zodat ik op tijd op het toilet raak? Voorkomen is zeker in dit geval beter dan genezen. Zorg daarom dat u steeds uw voorzorgsmaatregelen hebt genomen, ook wat kleding betreft. Op dondere kleuren – zwart bijvoorbeeld – vallen vochtvlekken minder snel op. Zorg in ieder geval dat u ook extra kleding bij de hand hebt voor het geval dat er ‘iets’ gebeurt. Wees er ook op voorbereid dat u uw kleren met de hand zult moeten uitwassen.

Op het vliegtuig komt het er op aan om een strategisch gunstige plaats uit te kiezen. Ga nooit ergens in het midden zitten, maar steeds op een uiteinde. Op die manier bent u ervan verzekerd snel het toilet te kunnen bereiken. Wie gebruikt maakt van absorberende kussentjes, mag niet vergeten om die mee te nemen. Ergens in een vreemde stad zult u die midden in de nacht – stel dat de incontinentie problemen op dat moment opduiken – niet zo snel kunnen vinden. Vergeet ook niet om voldoende vers ondergoed mee te nemen.  

Reizigers met incontinentie nemen op het vliegtuig daarom beter de vereiste middelen voor de bestrijding van incontinentie met de handbagage mee. Niemand hoeft te weten dat uw tas absorberende kussentjes, ondergoed en andere benodigdheden bevat. In die tas kunnen ook geneesmiddelen zitten die incontinentie helpen bestrijden. In het geval van een overactieve blaas moet u rekening houden dat de medicijnen pas na een volle dag gaan werken en hun maximale werking pas na drie dagen bereiken. Het valt daarom aan te raden om al een week op voorhand met dergelijke medicatie te starten.

Syndicatie