Zonnebrand is voor 100% te voorkomen

Zonnebrand is voor 100% te voorkomen

Een verbrande huid als gevolg van het ultraviolette licht van de zon is een huidkwetsuur die vergelijkbaar is met andere huidkwetsuren

Iedereen leert in zijn leven, ook wat de blootstelling aan de zon betreft. De meesten van ons ervaren ergens al in een vroeg stadium van hun leven dat been verbrande huis als gevolg van te lang in de zon vertoeven pijnlijke kwetsuren kan veroorzaken. Bovendien zijn de gevolgen van een te lange blootstelling aan de zon ook op lange termijn niet te verwaarlozen. Inderdaad, zonnebrand is een probleem. 

Er is echter ook goed nieuws. Zonnebrand is voor 100% te voorkomen, op voorwaarde dat de nodige voorzorgsmaatregelen genomen worden. Het dragen van de juiste kleding is een eerste voorwaarde, het aanbrengen van de juiste zonnecrème de tweede. Het is goed dat kinderen van jongsafaan dit besef wordt bijgebracht.

Een verbrande huid als gevolg van het ultraviolette licht van de zon is een huidkwetsuur die vergelijkbaar is met andere huidkwetsuren. Dat betekent dat het onvermijdelijk is dat de huid gaat rood worden en dat het hele proces pijn gaat doen. Wie zijn huid éénmaal heeft verbrand, zal een gewaarschuwde man of vrouw zijn. De volgende keer zullen de nodige voorzorgsmaatregelen niet achterwege gelaten worden.

Syndicatie