Het brooddieet, zin of onzin?

Wie het brooddieet volgt, eet de ene dag uitsluitend volkorenbrood met daarbij water, thee of koffie zonder melk en suiker. Op de andere mag men eten en drinken wat men wil.

Op deze dagen moet je wel goed en gevarieerd eten. Een tussendoortje af en toe mag.. Hierdoor zou de alvleesklier getraind worden geen overtollige insuline aan te maken.

De mening van specialisten ...

Indien men dit dieet lange tijd volgt is het waarschijnlijk dat er toch tekorten goptreden op de dagen dat men alleen brood eet. Op de dagen dat je brood eet, mag je niks anders gebruiken. Dus geen groenten, fruit of melk.

Groenten, fruit en melk bevatten noodzakelijke vitaminen en mineralen. Indien je deze onvoldoende inneemt, ontstaan er zeker tekorten.

Op de andere dag eet je wat je wilt. Je eet dus in één keer weer meer waardoor je ee, teveel aan calorieën gewoon weer opslaat. Het lichaam bouwt op die manier reserves op om de volgende hongerperiode goed te doorstaan.

Afvallen op die manier is niet zo efficiënt daar je op de dag waarop je dan weer zoveel mag eten wat je wilt, je de verloren calorieën van de brooddag weer inhaalt.
 

Syndicatie