Spinazie is goed voor onze ogen

Spinazie is goed voor onze ogen

Ook broccoli kan ons gezichtsvermogen helpen verbeteren

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter zo dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Spinazie is goed voor onze ogen, zo blijkt uit een studie uitgevoerd door de National Institutes of Health. Dat spinazie onze ogen sterker maakt, is het gevolg van de aanwezigheid van de werkzame stof luteïne, die ook in andere groenten wordt aangetroffen.

Ook broccoli kan ons gezichtsvermogen helpen verbeteren, zo blijkt. Mensen die veel luteïne eten, hebben bijvoorbeeld 43% minder kans om maculaire degeneratie te ontwikkelen. Overigens hebben spinazie en broccoli nog tal van andere goede eigenschappen.

Syndicatie