Kan het zijn dat ik meerdere kilo’s ben bijgekomen als gevolg van het stoppen met roken?

Kan het zijn dat ik meerdere kilo’s ben bijgekomen als gevolg van het stoppen met roken?

Stopzetting van de inname van nicotine kan reacties in het lichaam veroorzaken

Eindelijk is gelukt: na jaren proberen is de laatste sigaret gedoofd, u bent er in geslaagd om te stoppen met roken. U verdient een dikke proficiat, maar besef tevens dat er een nieuwe uitdaging voor de deur kan staan. Gedurende al die jaren was uw lichaam gewend aan nicotine, het wegvallen van deze stof kan wijzigingen in het metabolisme veroorzaken.

Kan het zijn dat ik meerdere kilo’s ben bijgekomen als gevolg van het stoppen met roken?, zo luidt een veelgestelde vraag. Het antwoord op deze vraag is positief, inderdaad komen de kilootjes er in reactie op het stoppen met roken er in sommige gevallen vrij vlot bij. Opgelet, dit hoeft geen algemene regel te zijn. Sommige mensen verteren het stoppen met roken vlot, bij anderen is dat veel minder het geval.

Stopzetting van de inname van nicotine kan reacties in het lichaam veroorzaken die op hun beurt tot een gewichtstoename gaan leiden. De gevolgen zijn afhankelijk van geval tot geval. Sommige mensen komen makkelijk een 10-kilo’s bij, bij anderen zal de schade best mee meevallen. Laat u echter niet verleiden om vanwege extra kilo’s opnieuw te gaan roken!